Musiikki on useimman ihmisen elämässä läsnä joka päivä. Suurin osa ihmisistä pitää musiikista ainakin jossakin muodossa. Kuitenkin yllättävän moni ei tule ajatelleeksi sitä, että se voisi olla myös oiva tapa viettää aikaa tai että se voisi olla vaikkapa yhteinen harrastus perheen tai kavereiden kesken. Mitä annettavaa siis musiikilla olisi juuri sinulle? Kerrotaanpas siitä hieman lisää.

Missä muodoissa musiikkia voi harrastaa?

Musiikin harrastus on erittäin laaja käsite, sillä siihen kuuluu monia eri elementtejä sekä asioita. Yleisin tapa harrastaa musiikkia on varmasti musiikin kuunteleminen. Useat ihmiset eivät ehkä laske tätä harrastukseksi, mutta harrastamistahan sekin on. Esimerkiksi jos tykkää kuunnella jotain tiettyä musiikkilajia, ja etsii aina uutta musiikkia kuunneltavaksi kyseisestä musiikin genrestä tai alalajista, niin se on silloin harrastamista.

Toinen yleinen muoto on soittaminen. Monet ihmiset opettelevat jonkun tietyn instrumentin soittamista, ja yrittävät olla mahdollisimman hyviä siinä. Muun muassa juuri tämä muoto on yksi palkitsevimpia tapoja harrastaa musiikkia, sillä onhan se nyt ihan mahtava tunne soittaa vaikkapa lempikappaleensa kitaralla. Tämä vaatii kuitenkin paljon aikaa sekä opettelua, varsinkin jos joutuu lähtemään ihan nollasta liikkeelle. Useat ostetut soittimet päätyvätkin lopulta komeroihin tai varastoihin pölyttymään, koska kiinnostus harrastukseen hiipuu.

Tämän takia ennen soittimen ostamista pitääkin jokaisen miettiä tuleeko soittimella sitten oikeasti soitettua, vai käykö niin että soitin unohtuu lopulta jonnekin kaappien perukoille. Yksi oiva idea on esimerkiksi ostaa käytetty halpa soitin, jolla voi aloitella harrastusta, ja jos käy niin että haluaa alkaa harrastamaan ihan toden teolla, niin ainahan soittimen voi päivittää hieman uudempaan ja parempaan. Jos taas kiinnostus lakkaa, niin käytetyn soittimen voi vaikkapa lahjoittaa tai myydä eteenpäin, ja menetys ei ole läheskään niin suuri, kuin mitä se olisi ollut jos soittimen olisi hankkinut uutena.

Muunlainen harrastaminen

Musiikkia voi siis harrastaa todella monessa eri muodossa. Kaikki nämä muodot eivät mahdu tähän artikkeliin, mutta esimerkkejä ovat muun muassa tuottaminen, miksaus, laulaminen, musiikkiin liittyvien tavaroiden kerääminen, kulttuuriin tutustuminen, ja lista vain jatkuu ja jatkuu.

Joka tapauksessa musiikki on yksi maailman parhaista harrastuksista, ja kannattaa ehdottomasti ottaa harkintaan harrastuksen aloittaminen, jos tarvitsee iltaisin jotain mielekästä tekemistä.


Categorised in: Musiikin ilmiöitä