Yksi artisti, joka tuntuu jatkuvasti olevan trendien aallonharjalla, on vuonna 1958 syntynyt Madonna. Hän on tehnyt pitkän ja menestyksekkään uran musiikkialalla, luoden itseään uudestaan ja uudestaan. Pop-ikoniksikin tituleerattu Madonna on laulajanuransa lisäksi myös lauluntekijä, tanssija, näyttelijä, tuottaja, elokuvaohjaaja, sekä lastenkirjailija.

Ennen menestystä Madonna työskenteli muun muassa tanssijana ja mallina. Musiikkiura lähti kunnolla liikkeelle, kun hän sai levytyssopimuksen vuonna 1982 ja julkaisi ensimmäisen levynsä seuraavana vuonna. Siitä lähtien Madonna on ollut huipulla ja on siellä edelleen. Albumeita on julkaistu 13 kappaletta, lisäksi hän on esiintynyt 19 elokuvassa ja kirjoittanut useita kirjoja.

Madonna on koko uransa ajan herättänyt voimakkaita reaktioita ja aiheuttanut kohuja, enimmäkseen seksuaalisuuteen liittyviä. Hän kyseenalaistaa yheiskunnan konservatiivisia arvoja hyvin avoimesti. Esimerkiksi suuri musiikkikanava MTV kieltäytyi esittämästä yhtä Madonnan musiikkivideoista sen sisältämän liian eroottisuuden takia. Uskonnollisuuden ja seksuaalisuuden yhdistely levyn teemoissa sai aikoinaan Pepsin vetäytymään yhteistyöstä Madonnan kanssa, mutta kohun ansiosta levy ja siltä julkaistut singlet menestyivät erittäin hyvin. Jopa Paavi on vaatinut Madonnan konserttien kieltämistä katolisissa maissa vuonna 1990.

Vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen Madonna onnistuu poimimaan pinnalla olevat trendit omaan työhönsä ja uudistamaan itseään ja musiikkiaan, hän siis todella on ansainnut pop-ikonin tittelinsä. Maailmanlaajuisesti myydyt yli 300 miljoonaa levyä tekevät hänestä kaikkien aikojen menestyneimmän naisartistin.


Categorised in: Populaarimusiikki